Augusztus: vége a nyárnak (nem)

Augusztus: vége a nyárnak (nem)

2018-08-16 0 By Reni

Negyedéves morfondír

Vannak tök beteg dolgok a világban.

Ezek egyike a kereskedők hozzáállása az évszakokhoz. Az mindegy, hogy odakinn milyenek az időjárási viszonyok, ha esik a hó, de március van, akkor is indul a strandszezon. Ha szeptemberben 40 fok van, te csizmában és kabátban járjál, mert ősz van, és kész. Hideg van. Fázol. Értsed meg! Az kit érdekel, hogy nyár elején (tehát február végén) nem vettél 4-5 pár szandált, hogy kihúzzad augusztusig, ha épp akkor rohad le rólad a szandál, és netán újat szereznél be, akkor így jártál. Majd mész csizmában. Ha pedig a naptárban a szeptemberre lapozunk, eltűnnek a színek a boltokból. A sötét árnyalatok, szürke, fekete, barna stb. tobzódik, és mit képzelsz te, hogy világos pasztellre, vagy élénkebb, vidám színekre vadászol, esetleg még virágminta is legyen rajta. Ha megdöglik szerintük a jó idő, akkor dögölj meg te is. Mit akarsz te a szürke őszbe-télbe’ színekkel javítani a hangulaton? Ne akarjál! Röviden.

Egyszer elmagyarázhatná valaki, milyen logika mentén dolgoznak? Mi motiválja őket? Miért jó ez? De tényleg! Én, egyszerű fogyasztó, ezt nem érem fel ésszel, és úgy érzem, mikor a télikabátomban a szakadó hóesésből bemegyek egy üzletbe, ahol az új kollekcióban kapásból a fürdőruhákba botlok, hogy rohadtul másik univerzumba csöppentem bele. (Ezt nem példaként írtam, tényleg ez volt tavasszal.)

Gyermek ventilátorerdőben. 🙂 Ő ragaszkodott hozzá, hogy rajta legyen a képen, de nem akciós, csak kelendőbbé teszi a kiárusított ventilátorokat.

Amit igazából szerettem volna, hogy így nyár “végén” akciósan lehet hozzájutni a ventilátorokhoz is. Ők azt hiszik, ez már nem kell, pedig valószínű, még csak most kell igazán! Úgyhogy aki tervezi, érdemes körbenézni, a választék pazar! 😀

 

És egyébként megtaláltam álmaim ventilátorát. Nézzétek meg! Hát van ennél szebb???